На тази фреска, изобразяваща сцена от 17-ти век,  наистина има

...
На тази фреска, изобразяваща сцена от 17-ти век,  наистина има
Коментари Харесай

Индианец с телефон е доказателство за пътуване във времето?

 фреска-пътуване-във-времето

На тази фреска, изобразяваща сцена от 17-ти век,  в действителност има нещо доста необичайно. Ако погледнете деликатно, може да откриете човек, държащ нещо, което доста наподобява на iPhone.

Произведението на италианския художник Умберто Романо от 1937 година „ Мистър Пинчън и заселването на Спрингфийлд “ изобразява британския колонизатор и създател на Спрингфийлд, щата Масачузетс, в обкръжението на индианците след идването му на континента, който през днешния ден назоваваме Северна Америка.

Близо до него се намира човек с пера в косата, седящ във вана. В едната си ръка държи тайнствен обект и този жест поразително наподобява на метода по който ние държим смарт телефоните и превъртаме по екрана с показалеца.

Както знаем, необятното разпространяване на смарт телефоните стартира едвам при започване на 21 век – близо 400 години след събитията, изобразени на тази фреска.

Да не би Романо да се пробва да ни изпрати известие за фирмите от Силиконовата котловина и за футуристичното бъдеще, в което живеем? Вероятно не, споделя историкът Даниел Кроун.

Кроун счита, че предметът в действителност е огледало, което е станало знак на колониална Америка, откакто е било въведено в приложимост от колонизаторите през 17 век.

И фреската изобразява трепета на индианците пред движимостите на Пинчън – една от които евентуално е била малко огледало.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР